Αρχική σελίδα - Νέα και εκδηλώσεις - Ομιλίες - Κείμενα - Forum

Δημιουργία Ομίλου στην Αθήνα

Με πρωτοβουλία συντρόφων που σπουδάζουν/εργάζονται/αναζητούν εργασία στην Αθήνα συγκροτήθηκε και στην πρωτεύουσα Όμιλος για την Μελέτης της Επαναστατικής Θεωρίας.

Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 20 Δεκέμβρη 2009 στο ΕΜΠ, με θέμα ''Η κριτική της διαλεκτικής του Χέγκελ στα οικονομικά και φιλοσοφικά χειρόγραφα (1844) του Κ. Μαρξ''. Στη συνέχεια καθορίστηκε η επόμενη συνάντηση να γίνει στις 8 Γενάρη του νέου έτους, με βάσει τις εργασίες που περιέχονται στο βιβλιαράκι του Λένιν «Για τον Μαρξ και τον μαρξισμό». Μέχρι τότε θα καθοριστεί και το πρώτο πρόγραμμα του Ομίλου μας, λαμβάνοντας υπόψη την εμπειρία και των ομίλων των άλλων πόλεων.

Χαιρετίζουμε, τις προσπάθειες των υπόλοιπων ομίλων σε Χανιά, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Σουηδία, ευχόμενοι να συνδράμουμε και εμείς με την σειρά μας στην κοινή προσπάθεια αφομοίωσης και περαιτέρω ανάπτυξης της επαναστατικής θεωρίας, με σκοπό τον πρακτικό μετασχηματισμό της κοινωνίας από τη βαρβαρότητα της κεφαλαιοκρατίας, την προϊστορία της ανθρωπότητας, στην πραγματική ιστορία, στην αταξική κομμουνιστική κοινωνία.

Όμιλος για την Μελέτη της Επαναστατικής Θεωρίας Αθήνας